Rsg Production

The Bear

 
[TV]
Saison / Season 1
 
 

2022

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Petit nouveau de la plateforme Hulu (Disney+ en France), la série « The Bear » nous transporte en plein Chicago au cœur d’une sandwicherie familial en faillite. Une série culinaire à la dynamique bien rodée qui trace un récit classique et pourtant entrainant.

Carmen est un jeune cuisinier, ancien chef d’un des meilleurs étoilés de New York. Après le suicide de son Frère qui lui lègue le restaurant familial, Carmen va tout faire pour redresser l’enseigne de sandwich au bœuf aux origines italiennes, vestige d’un amour fraternel.

Si « The Bear » a fait parler d’elle, c’est que la série aux épisodes d’une trentaine de minutes propose une mise en scène rigoureuse et explosive. Un rythme effréné et tout aussi patient qui alterne caméra épaule et plans fixes dans une parfaite harmonie. Tout sonne juste, du simple dialogue aux moindres accessoires, du casting à la musique. C’est cette remarquable efficacité pleine d’humour qui capte nos regards et nos émotions nous attachant impuissants à ses protagonistes et à leurs relations. The Bear est à l’image de ses créateurs, Cristopher Storer et Joanna Calo dont le talent avait déjà fait ses preuves dans la série d’animation « Bojack Horseman ».

Au-delà de son écriture, « The Bear » ne perd jamais de vue son aspect culinaire à travers ses multiples préparations toutes aussi savoureuses les unes que les autres. La photographie nous ancre immédiatement au cœur d’un Chicago mouvant, la caméra capture tout, elle appuie les moments de pression en cadrant ses personnages au plus près sans jamais les enfermer. Impulsive et diablement frénétique, « The Bear » ne survole rien, elle décante avec patiente les mailles d’une sensible narration.

Sacha Garcia

 

Latest addition to the Hulu platform, “The Bear” takes us to the heart of Chicago, where a family-owned sandwich shop is in bankruptcy. A culinary show with a strong dynamic that traces a classic yet compelling story.

Carmen is a young cook, former chef in one of New York’s best restaurants. After the suicide of his brother, who left him the family restaurant, Carmen will do everything to restore the Italian beef sandwich shop, a vestige of a brotherly love.

If “The Bear” has been making a lot of noise, it’s because the series, with its thirty-minute episodes, offers a rigorous and explosive staging. A frantic and equally patient rhythm that alternates handheld camera and still shots in perfect harmony. Everything sounds right, from the simple dialogue to the smallest accessories, from the casting to the music. It is this remarkable efficiency full of humor that catches our eyes and our emotions, making us helplessly attached to its protagonists and their relationships. “The Bear” is a reflection of its creators, Cristopher Storer and Joanna Calo, whose talent had already found success in the animated series “Bojack Horseman”.

Beyond its writing, “The Bear” never loses sight of its culinary aspect through its multiple preparations, each as tasty as the next. The cinematography immediately anchors us in the heart of a moving Chicago, the camera captures everything, it reinforces the moments of pressure by framing its characters as closely as possible without ever enclosing them. Impulsive and devilishly frenetic, “The Bear” doesn’t overlook anything, it patiently decants the meshes of a sensitive narrative.

Sacha Garcia

The Chef (Boiling Point)
Sex Education - S4